Budget Buddy Hulp na de schuldsanering (WSNP)

BUDGET ”Buddy”   ( 1 – 1,5 uur per maand)

Het kennismakingsgesprek kan plaatsvinden op ons kantooradres of bij u thuis; dit gesprek is om met elkaar kennis te maken en u uit te leggen wat wij eventueel voor u kunnen betekenen.

Als u net uit de schuldsanering komt, ook wel WSNP traject genoemd, staat u er weer geheel alleen voor. Minimaal 3 jaar is uw volledige financiële huishoudboekje overgenomen door de bewindvoerder en heeft u te maken gehad met minimaal leefgeld.

Het is dan ook niet gek als u moet wennen dat u weer volledig zelf verantwoordelijk bent voor uw uitgavepatroon. Dit kan ook weer wat angst bij iemand oproepen en geheel begrijpelijk. Daarom bieden wij u de uitkomst met onze Budget Buddy. Een traject waarbij u zelf verantwoordelijk blijft voor uw financiële huishoudboekje, maar waarbij wij met u mee gaan kijken om fouten uit het verleden te voorkomen. Gaandeweg leren wij u weer “gezond” en “verantwoordelijk” met uw geld om te gaan. Daarnaast brengen wij u de kennis bij hoe u weer zonder zorgen kunt beschikken over financiële middelen en hier ook beslissingen in durft te nemen.

In het tweede gesprek zetten we alle inkomsten, vaste lasten, extra kosten en achterstallige betalingen op een rij. Wij kijken of er optimaal gebruik wordt gemaakt van toeslagen, kwijtscheldingen, verzekeringen e.d. We stellen samen met u een budgetplan op wat u een overzicht geeft van alle inkomsten, uitgaven en benodigde reserveringen. Wij begeleiden u bij het zelfstandig indienen van rekeningen bij uw zorgverzekeraar.

Bij Budget Buddy beheerst u- in eer periode van 6 – 12 maanden- weer zelf het financiële huishoudboekje. Wij hebben tijdens het “Budget Buddy” traject minimaal eens keer per maand contact bij ons op kantoor of op verzoek bij u thuis.

KOSTEN

Maandtarief Budget Buddy - alleenstaande €    55,00
Eenmalige intakekosten Budget Buddy - alleenstaande €    70,00
Maandtarief Budget Buddy – echtpaar/gezin €    75,00
Eenmalige intakekosten Budget Buddy – echtpaar/gezin €    85,00
Extra intakekosten bij niet schulden vrij na WSNP (per uur) €    55,00